ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΕΡΕΥΝΑ

ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
                                                                       

Ολοκληρώθηκε το 4ημερο Σεμινάριο BE YOUR OWN BOSS (BYOB) που διοργάνωσε το CORALLIA με σκοπό να εκπαιδεύσει φοιτητές-τριες των Ελληνικών ΑΕΙ σε θέματα επιχειρηματικότητας και καινοτομίας.  Το Corallia είναι Μονάδα του Ερευνητικού Κέντρου Αθηνά που τελεί υπό την αιγίδα της ΓΓΕΚ του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων και αποτελεί μη κερδοσκοπικό ΝΠΙΔ που επιτελεί κοινωφελείς αναπτυξιακούς σκοπούς. Το Corallia συστάθηκε το 2005 έχοντας ως όραμα μια Ελλάδα στην οποία «οι επιστήμες, η καινοτομία, η επιχειρηματικότητα και ο πολιτισμός θα ανθίσουν» και ειδικότερους στόχους τη διάδοση της κουλτούρας της «Χαράς της Δημιουργίας» και την ανάπτυξη υπηρεσιών και προϊόντων «Innovation Made in Greece».

Οι κυριότερες εισηγήσεις στο Σεμινάριο αυτό περιελάμβαναν την παρακάτω θεματολογία και πραγματοποιήθηκαν από επιχειρηματίες ή έμπειρα στελέχη της αγοράς:

  • Βασικές έννοιες και αρχές της επιχειρηματικότητας και καινοτομίας.
  • Επιχειρηματικό Σχέδιο για επιχειρήσεις – SWOT analysis και άλλες τεχνικές
  • Οργανωσιακή Συμπεριφορά και Ψυχολογία
  • Μάρκετινγκ και Πωλήσεις
  • Οικονομική Διαχείριση και Λογιστικά Πρότυπα
  • Φορολογικές και Ασφαλιστικές υποχρεώσεις
  • Επιχειρηματικό Μοντέλο Camvas

Από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου συμμετείχαν 7 φοιτητές-τριες του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας μετά από Ημερίδα Ενημέρωσης που πραγματοποίησε η Επιτροπή Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (σε συνεργασία με το Coralliaστο αμφιθέατρο της Σχολής Οικονομίας και τεχνολογίας τον Νοέμβριο 2021.

Με τη Συμφωνία Συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και του CORALLIA, η οποία υπογράφεται σύντομα, φοιτητές-τριες από όλα τα Τμήματα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου θα είναι οι ωφελούμενοι-ες αφού θα έχουν τη δυνατότητα εκτός της παρακολούθησης αυτού του 4ημερου Σεμιναρίου, να έχουν πρόσβαση στην παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών (mentoring) αλλά και υπηρεσιών που παρέχονται σε θερμοκοιτίδες επιχειρήσεων ώστε να δημιουργήσουν νέες επιχειρήσεις που θα αναπτύξουν νέα προϊόντα, υπηρεσίες, τεχνολογίες και επιχειρησιακές διαδικασίες. 

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας
Θάνος Κριεμάδης
Καθηγητής

Ο αναπληρωτής πρόεδρος της  Επιτροπής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας
Κώστας Βασιλάκης
Καθηγητής

 

         

         

  

 modip new6

 

 

 

 DIAGONISMOI2    
 banner diavgeia   εντυπα     επιτροπή
baner 2  

 

 

WorldData UOP 

 logo eunice

EUNICE - ΠΑΠΕΛ

  SiG logo 2    

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για να προσφέρει καλύτερη εμπειρία πλοήγησης. Συνεχίζοντας την πλοήγηση στον ιστοχώρο, συμφωνείτε με τη χρήση cookies
Διαβάστε την πολιτική ιδιωτικότητας για περισσότερες λεπτομέρειες