ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΕΡΕΥΝΑ

ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βασικές υπηρεσίες

Μονάδα Μεταφοράς Τεχνολογίας και Καινοτομίας

Η Μονάδα Μεταφοράς Τεχνολογίας και Καινοτομίας (ΜΜΤΚ) του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου ιδρύθηκε το 2022 με στόχο την υποστήριξη και αξιοποίηση της ακαδημαϊκής έρευνας, καθώς και τη σύνδεση με την αγορά. Ειδικότερα, εξυπηρετεί το ακαδημαϊκό και ερευνητικό προσωπικό του Πανεπιστημίου, το οποίο έχει καταλήξει σε δυνητικά εμπορικά αξιοποιήσιμα ερευνητικά αποτελέσματα, καθώς και φυσικά και νομικά πρόσωπα και οργανισμούς του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα που ενδιαφέρονται να συνεργαστούν με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου για θέματα αξιοποίησης της έρευνας και μεταφοράς τεχνολογίας.

 Βασικές υπηρεσίες

Α) Διαχείριση Διανοητικής Ιδιοκτησίας και σύνδεση με την Αγορά: Η ΜΜΤΚ προβαίνει στη διάγνωση της εμπορικής ωριμότητας της ΔΙ, στη διαμόρφωση στρατηγικής εμπορευματοποίησης των δικαιωμάτων, στην τελική εμπορική αξιοποίηση της ΔΙ, καθώς και στη διαπραγμάτευση για τη διαμόρφωση των συμβάσεων μεταφοράς τεχνολογίας.

Β) Καινοτόμες ιδέες και επιχειρηματική επιτάχυνση: Η ΜΜΤΚ συμβάλει στην ανάδειξη των επιχειρηματικών και καινοτόμων ιδεών που προκύπτουν από την ακαδημαϊκή έρευνα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Βασική αρχή της ΜΜΚΤ είναι η διαμόρφωση και η παροχή, σε ερευνητές και ερευνητικές ομάδες, ενός πλαισίου επιχειρηματικής επιτάχυνσης σε συνεργασία με εξιδεικευμένους συμβούλους. Με αυτό τον τρόπο, οι ερευνητές και οι ερευνητικές ομάδες θα μπορούν να επωφελούνται της επιχειρηματικής μεθοδολογίας, διαμορφώνοντας και προσδιορίζοντας:

  • το επιχειρηματικό τους μοντέλο με την χρήση μεθοδολογικών εργαλείων,
  • την ανατροφοδότηση της καινοτόμου ιδέας τους,
  • την εξερεύνηση των αναγκών της Αγοράς,
  • και την διαμόρφωση του επιθυμητού επιχειρηματικού πλάνου τους.

Γ) Υποστήριξη ερευνητικής δραστηριότητας- εκπαίδευση και ενημέρωση:  Βασική στρατηγική του άξονα αυτού είναι η συνεχής ενημέρωση και εκπαίδευση του συνόλου της ακαδημαϊκής κοινότητας του ιδρύματος  για τις ερευνητικές επιδόσεις, τα αποτελέσματα, τις δυνατότητες συνεργασίας και χρηματοδότησης με ιδιωτικούς και δημόσιους  φορείς, συμβάλλοντας στην εξωστρέφεια και την βέλτιστη χρηματοδότηση του ιδρύματος.


Φόρμα επικοινωνίας: https://forms.office.com/e/LBL6iDfHAD

 

 

         

         

  

 modip new6

 

 

 

 DIAGONISMOI2    
 banner diavgeia   εντυπα     επιτροπή
baner 2  

 

 

WorldData UOP 

 logo eunice

EUNICE - ΠΑΠΕΛ

  SiG logo 2    

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για να προσφέρει καλύτερη εμπειρία πλοήγησης. Συνεχίζοντας την πλοήγηση στον ιστοχώρο, συμφωνείτε με τη χρήση cookies
Διαβάστε την πολιτική ιδιωτικότητας για περισσότερες λεπτομέρειες