- Πληροφοριακά Στοιχεία
- Κατηγορία: Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου
- Εμφανίσεις: 1455
Το Εργαστήριο Οργάνωσης και Διοίκησης Υπηρεσιών και Ποιότητας Ζωής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, σε συνεργασία με την ομάδα "Beyond Sports", είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τη διεξαγωγή της επιστημονικής διημερίδας "Beyond Football Conference 2024". Αυτή η εκδήλωση σηματοδοτεί τη δεύτερη συνεχόμενη χρονιά αυτού του σημαντικού γεγονότος και συμπίπτει με την επετειακή συμπλήρωση 20 χρόνων από την αξέχαστη κατάκτηση του Euro 2004 από την Εθνική Ελλάδος στο ποδόσφαιρο.
Η διημερίδα θα λάβει χώρα στις 1 & 2 Μαρτίου 2024, στο επιβλητικό ξενοδοχείο "Mystras Grand Palace Resort", που βρίσκεται στη Σπάρτη.
Αυτή η επιστημονική διημερίδα επικεντρώνεται σε θέματα που ενδιαφέρουν ευρέως τον κόσμο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου και συμβάλλει στη βιωσιμότητα των επαγγελματικών ποδοσφαιρικών σωματείων. Σκοπός μας είναι η διεξαγωγή ενός εποικοδομητικού διαλόγου μεταξύ των ενδιαφερομένων φορέων και των αθλητικών σωματείων, με στόχο την ανάδειξη χρήσιμων συμπερασμάτων και τη διατύπωση υλοποιήσιμων προτάσεων για το μέλλον του επαγγελματικού ποδοσφαίρου στην Ελλάδα.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο αυτής της εκδήλωσης, θα εξεταστούν οι στρατηγικές διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, η επίδραση των ακαδημιών στη βιωσιμότητα και την ανάπτυξη των αθλητικών συλλόγων, καθώς και η εξέλιξη και ανάπτυξη του ποδοσφαίρου μέσω των σύγχρονων καινοτόμων ψηφιακών τεχνολογιών, της Τεχνητής Νοημοσύνης και των Μεγάλων Δεδομένων, όπως και άλλα σημαντικά θέματα που απασχολούν το σύγχρονο ποδόσφαιρο.
Θα φιλοξενήσουμε αξιόλογους και διακεκριμένους ομιλητές από διάφορους τομείς της επιστήμης και του αθλητισμού, προσφέροντας μια διαθεματική πλατφόρμα για την ανταλλαγή ιδεών και προτάσεων και την προώθηση καινοτόμων προσεγγίσεων.
Η παρακολούθηση της διημερίδας είναι δωρεάν και θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης σε όλους τους συμμετέχοντες.
Για να εγγραφείτε δωρεάν στην εκδήλωση, να εξασφαλίσετε τη θέση σας και να λάβετε τη σχετική βεβαίωση παρακολούθησης, παρακαλώ πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο:
https://www.ticketmaster.gr/showEventInformation.html?idEvent=2006515
Σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε σε αυτή την αξιόλογη επιστημονική εκδήλωση και να συνεισφέρετε στον διάλογο για το μέλλον του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα!
- Πληροφοριακά Στοιχεία
- Κατηγορία: Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου
- Εμφανίσεις: 1875
- Πληροφοριακά Στοιχεία
- Κατηγορία: Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου
- Εμφανίσεις: 1034
Γ. Βρούτσης: «Στο πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων που προωθούμε είναι αναγκαία η συνδρομή –για πρώτη φορά στην ιστορία- και της επιστημονικής κοινότητας, για την τεκμηρίωση των αναγκών του αθλητικού οικοδομήματος στη χώρα»
Η Προγραμματική Σύμβαση για την εκπόνηση της Μελέτης «Ανάπτυξη του Ερασιτεχνικού Αθλητισμού με κριτήρια βιωσιμότητας», μεταξύ του Υπουργείου Αθλητισμού και του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, υπογράφηκε από τον αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, τον Καθηγητή Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Θανάση Κατσή και τον Κοσμήτορα της Σχολής Επιστημών Ανθρώπινης Κίνησης και Ποιότητας Ζωής, Προεδρεύοντα του Τμήματος Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού (ΤΟΔΑ) του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και Επιστημονικό Υπεύθυνο του Έργου, Καθηγητή Γεώργιο Κυπραίο.
Το Υπουργείο Αθλητισμού, στο πλαίσιο του χωροταξικού σχεδιασμού στον Αθλητισμό, ανέθεσε τη συγκεκριμένη έρευνα στο ΤΟΔΑ, ώστε για πρώτη φορά στην ιστορία να υπάρξει η απαραίτητη επιστημονική τεκμηρίωση των αθλητικών αναγκών της χώρας για τη στρατηγική χάραξη των πολιτικών σε ότι αφορά στα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία, με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη των αθλημάτων.
Άλλωστε, το ΤΟΔΑ, ως μοναδικό Τμήμα που προάγει την επιστήμη της Αθλητικής Διοίκησης στην Ελλάδα, προάγει τη γνώση στους τομείς της επιστήμης του Αθλητισμού και της οργάνωσης και διοίκησης των θεσμών του Αθλητισμού.
Η εκπόνηση της Μελέτης για την «Ανάπτυξη του Ερασιτεχνικού Αθλητισμού με κριτήρια βιωσιμότητας», εντός τριών μηνών, στο πλαίσιο και του ψηφιακού μετασχηματισμού του όλου αθλητικού οικοδομήματος (πλατφόρμα e-Kouros), θα διερευνήσει όλα τα ποιοτικά δεδομένα που συνθέτουν την εικόνα των ερασιτεχνικών σωματείων ανά περιφέρεια, σε σχέση με το περιβάλλον στο οποίο δραστηριοποιούνται και με γνώμονα τις βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές και εμπειρίες, παρέχοντας μετρήσιμα και απολύτως συγκρίσιμα μεγέθη για:
-
την ανάπτυξη και λειτουργία ισχυρών και βιώσιμων αθλητικών σωματείων
-
τη δημιουργία κινήτρων για ίδρυση, συγχώνευση και ενδυνάμωση των αθλητικών σωματείων.
Ειδικότερα, θα εξεταστούν:
-
η υφιστάμενη κατάσταση των αθλητικών σωματείων στην Ελλάδα ανά γεωγραφική ενότητα, με βάση την πληθυσμιακή συγκέντρωση, τη γεωγραφική ιδιαιτερότητα, τις διαθέσιμες υποδομές και τα οικονομικά δεδομένα,
-
οι ευρωπαϊκές πρακτικές στην ανάπτυξη και λειτουργία των αθλητικών σωματείων, καθώς και τη γεωγραφική, πληθυσμιακή και αθλητική κατανομή,
-
ο εξορθολογισμός των διαδικασιών ίδρυσης και λειτουργίας αθλητικού σωματείου, ως αναπτυξιακού και βιώσιμου αθλητικού οργανισμού, με κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια,
-
εναλλακτικά μοντέλα διαχείρισης πλήθους αθλητικών σωματείων,
-
προτάσεις και κίνητρα για συγχωνεύσεις με στόχο την ενδυνάμωση των αθλητικών σωματείων.
Ο κ. Βρούτσης τόνισε:
«Στο πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων που προωθούμε στο Υπουργείο Αθλητισμού, θεώρησα αναγκαίο να ζητήσω τη συνδρομή της επιστημονικής κοινότητας της χώρας, ώστε να θωρακίσουμε τις υπό διαμόρφωση πολιτικές μας και να διασφαλίσουμε τη βιωσιμότητα ολόκληρου του αθλητικού οικοδομήματος στη χώρα.
Η επιλογή του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και του Τμήματος Διοίκησης και Οργάνωσης του Αθλητισμού δεν είναι τυχαία, καθώς θεωρούμε ότι πρόκειται για τον καταλληλότερο εταίρο στην προσπάθειά μας να βελτιώσουμε τις δομές, και να δημιουργήσουμε τις συνθήκες εκείνες που θα μας επιτρέψουν να αναπτύξουμε σε υγιείς βάσεις τον αθλητισμό μας».
Ο κ. Κατσής, υπογράμμισε:
«Θα ήθελα να ευχαριστήσω εκ μέρους του Πανεπιστημίου μας τον Υπουργό για την επιλογή του να αναθέσει στο καθ’ ύλην αρμόδιο Τμήμα Διοίκησης και Οργάνωσης Αθλητισμού τη διενέργεια της τεκμηριωμένης Μελέτης για την καταγραφή, βιωσιμότητα, ανάπτυξη και διαχείριση των αθλητικών δομών της χώρας, σύμφωνα με βέλτιστες διεθνείς πρακτικές.
Είμαστε πεπεισμένοι ότι αυτή η συνεργασία με το Υπουργείο θα συνεχιστεί ώστε να καταφέρουμε να οριοθετήσουμε τις πολιτικές που χρειάζεται ο αθλητισμός μας».
Ο κ. Κυπραίος, επισήμανε:
«Είναι μεγάλη τιμή η επιλογή του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, από τον κ. Βρούτση, για την εκπόνηση της Μελέτης βιωσιμότητας του Αθλητισμού από το Τμήμα Διοίκησης και Οργάνωσης Αθλητισμού.
Είναι πολύ σημαντικό ότι για πρώτη φορά δίνεται από το Υπουργείο η δυνατότητα σε ένα δημόσιο περιφερειακό Πανεπιστήμιο να διεξάγει μία τόσο σημαντική επιστημονική Μελέτη.
Είμαι βέβαιος ότι θα ανταποκριθούμε στο έπακρο στις υψηλές απαιτήσεις της έρευνας και ο ελληνικός αθλητισμός θα έχει σύντομα ένα ισχυρό εργαλείο ανάπτυξης και περαιτέρω διείσδυσης του σε ευρύ φάσμα των πολιτών».
Στην υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης παρέστησαν και οι Καθηγητές του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Παναγιώτα Αντωνοπούλου, Ουρανία Βρόντου, Γιάννης Δουβής, Θανάσης Στρίγκας, Μάριος – Δανιήλ Παπαλουκάς, η Επίκουρος Καθηγήτρια, Κρινάνθη Γδοντέλη και ο νομικός ΕΕΠ, Γιάννης Αναγνωστόπουλος.
- Πληροφοριακά Στοιχεία
- Κατηγορία: Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου
- Εμφανίσεις: 1284
Την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου υποδέχθηκε στις υποδομές του στην Καλαμάτα αντιπροσωπεία του πρώην Weifang Medical University της Κίνας για την εκκίνηση της διαδικασίας δημιουργίας διεθνούς πανεπιστημιακής σύμπραξης στον τομέα των επιστημών υγείας.
Το Πανεπιστήμιο της Κίνας, με το οποίο το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου είχε ήδη
θεσμοθετημένη συνεργασία, αναβαθμίστηκε πρόσφατα, στις αρχές του Δεκέμβρη, από το Κράτος της Κίνας και μετονομάστηκε σε Shandong Second Medical University (SSMU). Οι αυξημένες αρμοδιότητες του Κινεζικού Πανεπιστημίου συνδυάζονται με ευρύτερες ευκαιρίες βαθύτερων συνεργειών.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας και Πρόεδρος του Shandong Second Medical University, Yingjun Guan, απεύθυνε πρόσκληση δημιουργίας διεθνούς σύμπραξης στον τομέα των επιστημών υγείας, με στόχο τη συνέργεια στην εκπαίδευση και την έρευνα καθώς και τις ανταλλαγές φοιτητών, διδασκόντων και τεχνογνωσίας. Από την Ελληνική πλευρά ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Καθηγητής Αθανάσιος Κατσής, με χαρά αποδέχθηκε την πρόσκληση και εξέφρασε την ευχή του για ακόμη πιο στενή και αμοιβαία ωφέλιμη συνεργασία.Πέρα από την εθιμοτυπική ανταλλαγή δώρων, η αντιπροσωπεία του SSMU είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει το τελετουργικό της απονομής πτυχίων και να περιηγηθεί στις δύο πανεπιστημιουπόλεις του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Καλαμάτα. Εκτίμησαν ιδιαίτερα τα εργαστήρια των σχολών και τους χώρους διδασκαλίας και εντυπωσιάστηκαν από την ποιότητα του φαγητού που οι Έλληνες φοιτητές απολαμβάνουν σε καθημερινή βάση.
Στο αμέσως επόμενο διάστημα θα εξειδικευτεί περισσότερο η διεθνής σύμπραξη που τώρα συμφωνήθηκε σε αδρές γραμμές, και θα αρχίσει η υλοποίηση των σχετικών δράσεων.
- Πληροφοριακά Στοιχεία
- Κατηγορία: Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου
- Εμφανίσεις: 1243
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου συμμετείχε στην πρώτη συνάντηση εργασίας του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου EUNICE- European University for Customised Education (Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο για την Εξατομικευμένη Εκπαίδευση) στις 7-8 Δεκεμβρίου 2023 στις Βρυξέλλες στο πλαίσιο της δεύτερης φάσης του προγράμματος του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου που εκτείνεται από το 2023 έως το 2027.
Στη συνάντηση συμμετείχαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του EUNICE από τα δέκα Πανεπιστήμια-μέλη, η νέα Γενική Γραμματέας του EUNICE και η ομάδα διαχείρισης του έργου, προκειμένου να θέσουν τις βάσεις της ακαδημαϊκής εξέλιξης του προγράμματος για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.
Εκ μέρους του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου συμμετείχαν η Αντιπρύτανις Διοικητικών Υποθέσεων, Διεθνών Σχέσεων & Εξωστρέφειας, Καθηγήτρια Ευθαλία Χατζηγιάννη, και τα μέλη της ομάδας έργου του πανεπιστημίου, ο Καθηγητής ΗΜΜΥ Νικόλαος Βώρος και η Λέκτορας Αρετή Βογοπούλου. Στο πλαίσιο της συνάντησης, δόθηκε έμφαση στην ενίσχυση της εξωστρέφειας και του διεθνούς προσανατολισμού του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου EUNICE και την προώθηση του εκπαιδευτικού, ερευνητικού και κοινωνικού έργου του.
Στόχος της συμμαχίας EUNICE είναι η προσφορά εξατομικευμένων εκπαιδευτικών δυνατοτήτων στους/στις φοιτητές/φοιτήτριες των Πανεπιστημίων-μελών, με την ενίσχυση διεπιστημονικών προσεγγίσεων για την αντιμετώπιση σύνθετων πανεπιστημιακών και κοινωνικών ζητημάτων και η συνεργασία με τοπικούς εταίρους για την ενίσχυση της περιφέρειας.
Για το σκοπό αυτό, η στρατηγική του EUNICE (2023-2027) στηρίζεται σε τρεις κύριους άξονες δράσης για το μετασχηματισμό της Ανώτατης Εκπαίδευσης: α) την ανάπτυξη ενός κοινού ακαδημαϊκού προγράμματος και πλαισίου δεξιοτήτων, β) την προώθηση της βιωματικής μάθησης και την ενίσχυση της κινητικότητας των φοιτητών/φοιτητριών και του προσωπικού και γ) την ενδυνάμωση των σχέσεων του ευρωπαϊκού πανεπιστημίου EUNICE με τις επιχειρήσεις και την κοινωνία μέσω της έρευνας.
Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο EUNICE αποτελείται από δέκα δημόσια πανεπιστήμια-μέλη: Poznan University of Technology (Πολωνία), Brandenburg University of Technology (Γερμανία), University of Cantabria (Ισπανία), University of Mons (Bέλγιο), University of Catania (Ιταλία), Université Polytechnique Hauts-de-France (Γαλλία), University of Vaasa (Φινλανδία), Polytechnic Institute of Viseu (Πορτογαλία), University of the Peloponnese (Ελλάδα) and University of Karlstad (Σουηδία).
- Πληροφοριακά Στοιχεία
- Κατηγορία: Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου
- Εμφανίσεις: 974
Πρόσφατα, το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου μέσω του Συμβουλίου Διοίκησης αλλά και του Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων Έρευνας, έλαβε μία σημαντική απόφαση για τους φοιτητές και τις φοιτήτριές του, αποφασίζοντας να συνεχίζει να στηρίζει με ίδιους πόρους τη δομή WeCare και το Γραφείο Διασύνδεσης προκειμένου να μη διακοπούν οι παρεχόμενες δωρεάν υπηρεσίες συμβουλευτικής και ψυχολογικής υποστήριξης.
Επισημαίνεται ότι τα περισσότερα πανεπιστήμια αναμένουν την επαναπροκήρυξη των σχετικών ευρωπαϊκών προγραμμάτων για να καλύψουν τις συγκεκριμένες υπηρεσίες. Με τον τρόπο αυτό αναδεικνύεται η δέσμευση του Πανεπιστημίου για την υποστήριξη και πρόοδο του φοιτητικού πληθυσμού.
Πιο αναλυτικά, η Δομή Συμβουλευτικής και Ψυχολογικής Υποστήριξης Φοιτητών – WeCare, συστάθηκε στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου τον Μάρτιο του 2020 και χρηματοδοτήθηκε μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2023 από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους. Κατά τη λειτουργία της βοήθησε και στήριξε με δωρεάν υπηρεσίες συμβουλευτικής και ψυχολογικής υποστήριξης περισσότερους/-ες από 500 φοιτητές/-τριες του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, διαθέτοντας πλέον των 6000 ωρών δωρεάν συνεδριών, ενώ διέθεσε και 240.000 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση (κατόπιν μοριοδότησης με συγκεκριμένα κριτήρια) επιμελών φοιτητών/-τριών που προέρχονταν από ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.
Παράλληλα, το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, στην κατεύθυνση της συνολικής ανάπτυξης και προόδου των φοιτητών και αποφοίτων του, συνεχίζει να παρέχει μέσω του Γραφείου Διασύνδεσης συμβουλές υποστήριξης εκπαιδευτικής και επαγγελματικής πληροφόρησης καθώς και τεχνικών αναζήτησης εργασίας (σύνταξη CV και συνοδευτικής επιστολής, προετοιμασία συνέντευξης, διερεύνηση προσωπικών δεξιοτήτων, ενημέρωση για επαγγελματικές προοπτικές και δικαιώματα, κ.α.).
Υπενθυμίζεται ότι η επικοινωνία των φοιτητών για συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη παραμένει ενεργή μέσω της ιστοσελίδας της δομής https://wecare.uop.gr/ στην οποία υπάρχουν αναρτημένοι όλοι οι τρόποι επικοινωνίας (Skype, Zoom, Facebook, Instagram), ενώ για τις υπηρεσίες συμβουλευτικής σταδιοδρομίας οι φοιτητές/τριες μπορούν να επικοινωνήσουν μέσω e-mail; Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..
Καθ. Χρήστος Τρυφωνόπουλος: υπεύθυνος της δομής WeCare
Αν. Καθ. Χρήστος Κουτσαμπέλας: υπεύθυνος του Γραφείου Διασύνδεσης