ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΕΡΕΥΝΑ

ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πολιτική Έρευνας
                                                                       
 
 
Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου αξιοποιεί τις δυνατότητες που παρέχονται από την κείμενη νομοθεσία για την ενθάρρυνση της επιστημονικής και ερευνητικής  δραστηριότητας του εκπαιδευτικού προσωπικού με στόχο την ενίσχυση της σύνδεσης εκπαίδευσης και έρευνας. Στο πλαίσιο αυτό, προβαίνει στις ακόλουθες ενέργειες:
1. Δυνατότητα συμμετοχής του εκπαιδευτικού προσωπικού σε ερευνητικά προγράμματα.
2. Συγκρότηση ερευνητικών ομάδων και Δικτύων Έρευνας σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. 
3. Συγκρότηση Ερευνητικών Εργαστηρίων. 
 
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα μελέτης που πραγματοποίησε το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ) για την επιστημονική συγγραφική δραστηριότητα των ελληνικών φορέων σε διεθνή περιοδικά κατά την πενταετία 2008-2012- μέρος των οποίων αναδημοσιεύτηκαν στην εφημερίδα «ΈΘΝΟΣ» (21/3/2015)- η ερευνητική προσπάθεια που διεξάγεται στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου έχει σημαντική απήχηση. Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου κατέχει ποσοστιαία την 1η θέση πανελλαδικά σε δημοσιεύσεις που κατατάσσονται στο 1% παγκοσμίως των δημοσιεύσεων με το υψηλότερο ποσοστό απήχησης. Κατέχει επίσης την πρώτη θέση πανελλαδικά στην απήχηση των δημοσιεύσεων στα πεδία των Φυσικών Επιστημών με συντελεστή 2,36 και της Μηχανικής-Τεχνολογίας με συντελεστή 1,98, οι οποίοι είναι σημαντικά μεγαλύτεροι από τον παγκόσμιο μέσο όρο (1).

 

         

         

  

 modip new6

 

 

 

 DIAGONISMOI2    
 banner diavgeia   εντυπα     επιτροπή
baner 2  

 

 

WorldData UOP 

 logo eunice

EUNICE - ΠΑΠΕΛ

  SiG logo 2    

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για να προσφέρει καλύτερη εμπειρία πλοήγησης. Συνεχίζοντας την πλοήγηση στον ιστοχώρο, συμφωνείτε με τη χρήση cookies
Διαβάστε την πολιτική ιδιωτικότητας για περισσότερες λεπτομέρειες