ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΕΡΕΥΝΑ

ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συμμαχία των Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων Eunice

Συμμαχία των Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων Eunice

Open Position: Secretary General (EUNICE AISBL)

Μία εξαιρετική ευκαιρία παρακολούθησης θερινού σχολείου με θέμα την τεχνητή νοημοσύνη προσφέρεται στους υποψήφιους διδάκτορες του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, στο πλαίσιο της συμμετοχής* του ιδρύματος στην Συμμαχία EUNICE Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο. Πιο συγκεκριμένα, υποψήφιοι διδάκτορες σε πεδία διαφορετικά από αυτό της επιστήμης των υπολογιστών, προσκαλούνται να δηλώσουν συμμετοχή για το θερινό σχολείο με θέμα "Applied and Interdisciplinary Artificial Intelligence" (Εφαρμοσμένη και Διεπιστημονική Τεχνητή Νοημοσύνη), που διοργανώνεται από το Poznan University of Technology στο Πόζναν της Πολωνίας, μεταξύ 4 – 8 Σεπτεμβρίου.

Το θερινό σχολείο στο οποίο μπορούν να συμμετάσχουν δωρεάν οι υποψήφιοι διδάκτορες όλων των πανεπιστημίων της κοινοπραξίας EUNICE, συμπεριλαμβανομένου του Πανεπιστήμιου Πελοποννήσου, σκοπό έχει την απομυθοποίηση της τεχνητής νοημοσύνης και την παρουσίαση του τρόπου που μπορεί να βοηθήσει στην έρευνα η οποία διεξάγεται στα πεδία των ανθρωπιστικών και κοινωνικών επιστημών, των βιοεπιστημών και των τεχνών.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή εδώ.

Σημειώνεται ότι τα έξοδα διαμονής των συμμετεχόντων σε ξενοδοχείο, τα coffee breaks και το μεσημεριανό γεύμα καλύπτονται από το Polish National Agency for Academic Exchange (NAWA), ενώ τα έξοδα ταξιδίου πρέπει να καλυφθούν από τους ίδιους τους συμμετέχοντες.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ και εδώ.

Email επικοινωνίας: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Η δυνατότητα αυτή που δίνεται στους υποψήφιους διδάκτορες έρχεται να προστεθεί στην ευκαιρία παρακολούθησης κοινών μαθημάτων με τα δέκα ευρωπαϊκά πανεπιστήμια της κοινοπραξίας, σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο. Για την παρακολούθηση αυτών των μαθημάτων, μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες στον ακόλουθο σύνδεσμο.

* Διαβάστε εδώ περισσότερα για τη συμμετοχή του ΠΑ.ΠΕΛ. στο EUNICE

prytanis papel ypografei ti symfonia

Μία νέα εποχή ξεκινάει για το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου αφού είναι και επίσημα μέλος της οικογένειας των ευρωπαϊκών συμμαχιών πανεπιστημίων. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Πανεπιστημιακή Συμμαχία EUNICE, the European University for Customised Education, που έχει πλέον ως μέλη της 10 ευρωπαϊκά πανεπιστήμια – ανάμεσά τους και το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου - επιλέχθηκε για να συνεχίσει την ανάπτυξή της (https://eunice-university.eu).

Με όραμα το μετασχηματισμό της εκπαιδευτικής εμπειρίας τόσο για μαθητές όσο και για εκπαιδευτικούς και ερευνητές σε ευρωπαϊκή κλίμακα, τα πανεπιστήμια – μέλη της EUNICE αποσκοπούμε να δημιουργήσουμε και να αναπτύξουμε εξατομικευμένα εκπαιδευτικά μονοπάτια, να προωθήσουμε την ανταλλαγή γνώσεων μεταξύ του προσωπικού, να προωθήσουμε τη διεπιστημονική έρευνα και να εφαρμόσουμε εκπαιδευτικές προσεγγίσεις που αντιμετωπίζουν παγκόσμιες προκλήσεις, ενώ παράλληλα αντιμετωπίζουν περιφερειακά κοινωνικο-οικονομικά ζητήματα.

Πώς σκοπεύουμε να πετύχουμε τους παραπάνω στόχους;

Με τη δυνατότητα ανάπτυξης όχι μόνο ακαδημαϊκών αλλά και ευρύτερων ικανοτήτων και δεξιοτήτων

  • Μέσω της προώθησης της βιωματικής μάθησης και κινητικότητας
  • Με την ανάπτυξη ερευνητικών γεφυρών ανάμεσα στο πανεπιστήμιο, την κοινωνία και τις επιχειρήσεις

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Καθηγητής Αθανάσιος Κατσής εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς όλη την ομάδα που εργάσθηκε για το σκοπό αυτό και τόνισε ότι η συγκεκριμένη εξέλιξη σηματοδοτεί την εξωστρεφή ανάπτυξη και πορεία του Ιδρύματος προσδοκώντας την ενεργό συμμετοχή όλων των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας του Πανεπιστημίου.

 eunice_logo          

Η συμμαχία EUNICE σε αριθμούς:

  • 10 Πανεπιστήμια
  • 10 χώρες (Ελλάδα, Πολωνία, Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία, Βέλγιο, Σουηδία, Ισπανία, Πορτογαλία, Φιλανδία)
  • 1000 προγράμματα σπουδών
  • 15.000 άτομα προσωπικό
  • 150.000 φοιτητές/τριες
  • 60 σχολές
 

Στον ακόλουθο σύνδεσμο διατίθεtαι ο κατάλογος των κοινών μαθημάτων EUNICE ο οποίος προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία μαθημάτων σε διαφορετικούς τομείς σπουδών.

https://eunice-university.eu/courses/

Συντονίστρια Μαθημάτων για το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου είναι η κα Βογοπούλου, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

         

         

  

 modip new6

 

 

 

 DIAGONISMOI2    
 banner diavgeia   εντυπα     επιτροπή
baner 2  

 

 

WorldData UOP 

 logo eunice

EUNICE - ΠΑΠΕΛ

  SiG logo 2    

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για να προσφέρει καλύτερη εμπειρία πλοήγησης. Συνεχίζοντας την πλοήγηση στον ιστοχώρο, συμφωνείτε με τη χρήση cookies
Διαβάστε την πολιτική ιδιωτικότητας για περισσότερες λεπτομέρειες