ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΕΡΕΥΝΑ

ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
                                                                       

Μνήμη Βάσως Πέννα

Ιλίου Μέλαθρον, 7 Φεβρουαρίου 2020

Μέσα σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης πραγματοποιήθηκε στις 7 Φεβρουαρίου 2020 εκδήλωση μνήμης για τη Βάσω Πέννα, καθηγήτριας του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τους «Φίλους του Νομισματικού Μουσείου» στην Αίθουσα των Εσπερίδων του Ιλίου Μελάθρου, όπου στεγάζεται το Νομισματικό Μουσείο, ίδρυμα στο οποίο η Βάσω Πέννα υπηρέτησε επί αρκετά έτη.

Τον γενικό συντονισμό της εκδήλωσης είχε η αρχαιολόγος-σφραγιδολόγος κυρία Ιωάννα Κολτσίδα-Μακρή, γενική γραμματέας των «Φίλων του Νομισματικού Μουσείου», η οποία μίλησε με θέρμη για την προσωπικότητα και το ήθος της τιμωμένης. Ο διευθυντής του Μουσείου, κύριος Γιώργος Κακαβάς, απηύθυνε χαιρετισμό, θυμίζοντας τη στενή σχέση που συνέδεε τη Βάσω Πέννα με το Νομισματικό Μουσείο, ακόμη και μετά την αφυπηρέτησή της από εκεί. Η κυρία Ηώς Τσούρτη, αρχαιολόγος-νομισματολόγος και Πρόεδρος του ΔΣ των «Φίλων του Νομισματικού Μουσείου» και η κυρία Μίνα Γαλάνη-Κρίκου, αρχαιολόγος-νομισματολόγος και Αντιπρόεδρος των «Φίλων», παρουσίασαν τη θητεία της τιμωμένης στο μουσείο, τη συμβολή της στο ερευνητικό και εκθεσιακό του έργο και τις αγαστές σχέσεις που οικοδόμησε με τους συναδέλφους της. Η ιστορικός-νομισματολόγος του Μουσείου κυρία Γιόρκα Νικολάου παρουσίασε πτυχές του επιστημονικού βίου της Βάσως Πέννα και ανέλυσε με εμβρίθεια το ευρύτερο ακαδημαϊκό της έργο. Τέλος, ο αρχαιολόγος-νομισματολόγος δρ. Βαγγέλης Μαλαδάκης, μαθητής της τιμωμένης, ανέπτυξε σε διάλεξη το θέμα «Augustus, Δεσπότης, Βασιλεύς. Εικόνες του αυτοκράτορα».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο σύζυγός της, δρ. Χαράλαμπος Πέννας, Επίτιμος Έφορος Αρχαιοτήτων, o Ακαδημαϊκός κύριος Π. Λ. Βοκοτόπουλος, συνάδελφοί της καθηγητές από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και άλλα ακαδημαϊκά ιδρύματα της χώρας, αρχαιολόγοι του Υπουργείου Πολιτισμού, μαθητές της και πλήθος κόσμου.

Β. Μαλαδάκης

 

         

         

  

 modip new6

 

 

 

 DIAGONISMOI2    
 banner diavgeia   εντυπα     επιτροπή
baner 2  

 

 

WorldData UOP 

 logo eunice

EUNICE - ΠΑΠΕΛ

  SiG logo 2    

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για να προσφέρει καλύτερη εμπειρία πλοήγησης. Συνεχίζοντας την πλοήγηση στον ιστοχώρο, συμφωνείτε με τη χρήση cookies
Διαβάστε την πολιτική ιδιωτικότητας για περισσότερες λεπτομέρειες