ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΕΡΕΥΝΑ

ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Mε κάθε τυπικότητα επισημοποίησαν την από καιρού δρομολογημένη συνεργασία τους την Παρασκευή 29.10.21 η Ελληνική Ομοσπονδία Πυγμαχίας και το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου μέσω της, Τμήμα Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού (ΤΟΔΑ), και μέσω του Εργαστηρίου Οργάνωσης, Διοίκησης Υπηρεσιών και Ποιότητας Ζωής. υπογράφοντας το μεταξύ τους Μνημόνιο Συνεργασίας, στην έδρα της Ελληνικής Ομοσπονδίας.
 
 

Η Ελληνική Ομοσπονδία Πυγμαχίας, με κύριο στόχο της την ανάπτυξη του αθλήματος της πυγμαχίας, αποσκοπεί μέσα από το μνημόνιο συνεργασίας που υπέγραψε με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου στον σχεδιασμό και την οργάνωση δραστηριοτήτων για τη ανάδειξη του αθλήματος, καθώς και την ενίσχυση της επιστημονικής συνεργασίας.

Το Τμήμα Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού (ΤΟΔΑ), και μέσω του Εργαστηρίου Οργάνωσης, Διοίκησης Υπηρεσιών και Ποιότητας Ζωής, θα έχουν τον ενεργό και δύσκολο ρόλο να αναδείξουν και βελτιώσουν τις αρετές της πυγμαχίας. Το Μνημόνιο Συνεργασίας συνυπέγραψαν από πλευράς της Ομοσπονδίας, ο πρόεδρός Χαρίλαος Μαριόλης και ο Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Ανθρώπινης Κίνησης και Ποιότητας Ζωής, Τάκης Αλεξόπουλος.

ΕΟΠ

 

 

«Είμαστε διπλά χαρούμενοι γι’ αυτή τη συνεργασία. Το γεγονός ότι το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου εμπιστεύεται την Ελληνική Ομοσπονδία Πυγμαχίας, προκειμένου να πραγματοποιήσει τις έρευνές της μας τιμά ιδιαίτερα. Παράλληλα θεωρώ ότι αυτή η συνεργασία θα βοηθήσει άμεσα και τους Έλληνες αθλητές, όπου θα μπορέσουν να βελτιώσουν άμεσα τις επιδόσεις τους, που θα είναι βασισμένες σε επιστημονικές μελέτες. Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και τον κ. Αλεξόπουλο για την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν», δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΟΠ Χάρης Μαριόλης.

 

Στην υπογραφή μνημονίου συνεργασίας προχώρησαν ο Δήμος Αθηναίων και το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, αποσκοπώντας στην από κοινού προώθηση της εκπαιδευτικής, ερευνητικής, επιστημονικής και διοικητικής συνεργασίας των δύο φορέων.

Μνημόνιο Συνεργασίας με στόχο την ανάληψη από κοινού, ενός πλέγματος δράσεων και δραστηριοτήτων εκπαιδευτικής, ερευνητικής, επιστημονικής και διοικητικής συνεργασίας που άπτονται του αθλητισμού, υπέγραψαν ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου καθηγητής Αθανάσιος Κατσής.

 

mnimonio papel dimos athineon

Συγκεκριμένα, το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου μέσω του Τμήματος Οργάνωσης & Διαχείρισης Αθλητισμού, αλλά και του Εργαστηρίου Διοίκησης Υπηρεσιών και Ποιότητας Ζωής, προχωρά στο σχεδιασμό και στην οργάνωση δράσεων, με άξονα την σωματική, ψυχική και κοινωνική ευεξία, που θα συμβάλλουν στην ανάδειξη πολιτικών και πρωτοβουλιών για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών του Δήμου Αθηναίων.

Το αντικείμενο της συνεργασίας των δύο μερών, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει την ανάπτυξη δράσεων και την έρευνα για υιοθέτηση «ευφυών» υπηρεσιών που αναβαθμίζουν την Ποιότητα Ζωής των κατοίκων, αλλά και των επισκεπτών του Δήμου Αθηναίων. Ακόμη, προβλέπει τη δυνατότητα μελέτης, σχεδιασμού και οργάνωσης δραστηριοτήτων που στοχεύουν στην καλλιέργεια του αθλητικού ιδεώδους και της σωματικής ευεξίας των κατοίκων της Αθήνας, καθώς και την δημιουργία δράσεων για την αθλητική, πνευματική και ψυχοκοινωνική υποστήριξη των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων και των ατόμων που χρειάζονται την ανάλογη υποστήριξη.

Παράλληλα, δίνεται η δυνατότητα σε φοιτητές του Τμήματος Οργάνωσης & Διαχείρισης Αθλητισμού να συμμετέχουν για εκπαιδευτικούς σκοπούς στις διαδικασίες διεξαγωγής αθλητικών και άλλων διοργανώσεων που θα αναλαμβάνει να υλοποιήσει ο Δήμος Αθηναίων, ενώ προβλέπεται και η διεξαγωγή σεμιναρίων, διαλέξεων και ημερίδων από έμπειρα στελέχη του Δήμου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Οι κοινές δράσεις ενθαρρύνουν την σύμπραξη του Πανεπιστημίου με στελέχη του Δήμου Αθηναίων για τη μελέτη, το σχεδιασμό και την κατάρτιση εκπαιδευτικών προγραμμάτων και την ανταλλαγή τεχνογνωσίας, τεκμηριωμένης γνώσης, θεωρητικών επεξεργασιών και ερευνητικής εμπειρίας πάνω σε ζητήματα που άπτονται της Ποιότητας Ζωής και της Αθλητικής Οργάνωσης και Διοίκησης Αθλητικών Φορέων και Αθλητικών Γεγονότων.

Τέλος, προβλέπεται:

·     Η δημιουργία θέσεων Πρακτικής Άσκησης, στον Δήμο Αθηναίων, η συμμετοχή εθελοντών προπτυχιακών / μεταπτυχιακών φοιτητών στις δράσεις του Δήμου, η προσφορά συμβουλευτικών υπηρεσιών από καθηγητές και επιστημονικό προσωπικό για τις ανάγκες έρευνας και διαχείρισης του Δήμου Αθηναίων.

·         Η διεξαγωγή στοχευμένων ερευνών σχετικών με την αθλητική διοίκηση, τη διοίκηση υπηρεσιών και την ποιότητα ζωής, όπως και τη σύνταξη των σχετικών μελετών και εκθέσεων.

·         Η ενίσχυση της επιστημονικής συνεργασίας των δύο μερών μέσω π.χ. της παραγωγής δημοσιεύσεων, εκπαιδευτικού υλικού, τεχνογνωσίας, δεδομένων, μελετών περιπτώσεων (casestudies) κ.ά.

·         Η διάθεση των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου Αθηναίων για τις αθλητικές διοργανώσεις του ΤΟΔΑ, κατόπιν προηγούμενης συνεννόησης και έρευνας διαθεσιμότητας.

·        Η δημιουργία ενότητας (menusession) στην επίσημη ιστοσελίδα των και των δύο μερών με τίτλο: «Συνεργασία του Τμήματος Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με τον Δήμο Αθηναίων» καθώς και η δημιουργία συνδέσμου (link) για την παραπομπή στις ιστοσελίδες αμφοτέρων των μερών με εμφανή τα στοιχεία επικοινωνίας τους και τέλος, 

·        Η προώθηση των Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού στα μέσα επικοινωνίας που διαθέτει ο Δήμος Αθηναίων.

Κατά την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας, παρών ήταν και ο Καθηγητής του Τ.Ο.Δ.Α. & Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος στην Οργάνωση Αθλητικών Οργανισμών και Επιχειρήσεων, Γιάννης Δουβής. 

Με αφορμή την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης έκανε την ακόλουθη δήλωση: "Η σύνδεση της εκπαίδευσης με την κοινωνία στην πράξη, μόνο θετικό αποτέλεσμα μπορεί να δώσει. Είναι μία συνεργασία που δίνει ουσιαστικό νόημα στο ζητούμενο της εποχής μας, την ποιότητα της ζωής και την υγεία".

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Καθηγητής Αθανάσιος Κατσής, επεσήμανε την αξία και τη  σπουδαιότητα τέτοιων δράσεων, όπου και  οι δύο φορείς θα έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν μια αμφίδρομη σχέση μεταφοράς εξειδικευμένων γνώσεων και εμπειριών.

Ο Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Ανθρώπινης Κίνησης και Ποιότητας Ζωής και Πρόεδρος του Τμήματος Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού κ. Παναγιώτης (Τάκης) Αλεξόπουλος, αναφερόμενος στο γεγονός, τόνισε ότι η υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας έχει το δικό της ειδικό βάρος. Η σύνδεση της Ακαδημαϊκής Κοινότητας και συγκεκριμένα του Τμήματος Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού, με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τον Δήμο Αθηναίων, δεν μπορεί παρά να αποτελεί   εφαλτήριο για την ανάπτυξη νέων τομέων κοινής δράσης.

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου στις 11 Μαρτίου 2020 υπέγραψαν ένα ακόμη πολύ σημαντικό μνημόνιο συνεργασίας, το οποίο έχει ως σκοπό την ανάληψη πρωτοβουλιών και συνεργειών από τις δύο πλευρές σε επίπεδο εκπαίδευσης, έρευνας και καινοτόμων προγραμμάτων.

imgEPO

Συγκεκριμένα, το τριτοβάθμιο σωματείο με την επωνυμία «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ» (ΕΠΟ) με έδρα την Αθήνα (Πάρκο Γουδή) εκπροσωπήθηκε νόμιμα από τον Πρόεδρο της Εκτελεστικής της Επιτροπής κ. Ευάγγελο Γραμμένο και αφετέρου το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, με έδρα την Τρίπολη (Ερυθρού Σταυρού 28) εκπροσωπήθηκε κατόπιν απόφασης της Συγκλήτου νόμιμα από τον Πρύτανη, Καθηγητή Αθανάσιο Κατσή, σύμφωνα με πρόταση που είχε καταθέσει ο Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Ανθρώπινης Κίνησης και Ποιότητας Ζωής Αναπλ. Καθηγητής Παναγιώτης Αλεξόπουλος για έγκριση στη Σύγκλητο, που απεδέχθη ομοφώνως προ διμήνου με σχετική απόφαση της. Στη συνάντηση και τη σύναψη της συμφωνίας που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ε.Π.Ο. στο πάρκο Γουδή, την Ομοσπονδία εκπροσώπησε ο πρόεδρος κ. Ευάγγελος Γραμμένος και το  Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου ο πρύτανης, καθηγητής κ. Αθανάσιος Κατσής και ο κοσμήτορας της Σχολής Ανθρώπινης Κίνησης και Ποιότητας Ζωής, αναπληρωτής καθηγητής κ. Παναγιώτης Αλεξόπουλος.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η ΕΠΟ είναι η μόνη και αποκλειστικά αρμόδια ανώτατη αρχή για την οργάνωση, διαχείριση, λειτουργία και διοίκηση του ελληνικού ποδοσφαίρου και την εκπροσώπηση του στην Ελλάδα και παγκόσμια. Μεταξύ δε των καταστατικών της σκοπών είναι:
• να βελτιώνει το παιχνίδι του ποδοσφαίρου αδιαλείπτως και
• να το προωθεί, διευθύνει, διοικεί και ελέγχει σε όλη την ελληνική επικράτεια υπό το φως του ευ αγωνίζεσθαι, των ενοποιητικών, επιμορφωτικών, πολιτιστικών και ανθρωπιστικών αξιών του, ιδιαιτέρως διαμέσου των προγραμμάτων ανάπτυξης των νέων.
Επίσης θα πρέπει να τονιστεί ιδιαιτέρως ότι Το ΤΟΔΑ, ως μοναδικό Τμήμα που προάγει την επιστήμη της Αθλητικής Διοίκησης στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του εξωστρεφούς χαρακτήρα του, συνάπτει συμφωνίες με τους μεγαλύτερους αθλητικούς οργανισμούς και φορείς στην Ελλάδα.
Τα οφέλη τέτοιων συνεργασιών μπορεί να είναι διττά και για όλες τις συμβαλλόμενες πλευρές, αφού το ΤΟΔΑ, εκτός από τη δομημένη γνώση μπορεί να προσφέρει συμβουλευτικές υπηρεσίες καθώς και καταρτισμένους συνεργάτες για μεγάλο φάσμα αθλητικών διοργανώσεων πανελλαδικά.
Με βάση τα ανωτέρω, τα μέρη δήλωσαν σήμερα (μετά από διαβουλεύσεις τεσσάρων μηνών) με το συγκεκριμένο μνημόνιο  την πρόθεσή τους να συνεργαστούν με στόχο την προαγωγή μιας αποτελεσματικότερης οργάνωσης και διαχείρισης του αθλητισμού στην Ελλάδα, που θα παράγει οφέλη για αμφότερα τα μέρη.
1. Η συνεργασία των μερών δύναται ειδικότερα να πραγματοποιηθεί εντός του πλαισίου που ορίζεται από τους κάτωθι άξονες:
• Συμμετοχή -για εκπαιδευτικούς σκοπούς- φοιτητών του ΤΟΔΑ στα εκπαιδευτικά, αναπτυξιακά και κοινωνικά προγράμματα της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.
• Σεμινάρια-διαλέξεις από έμπειρα στελέχη της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας που θα προσφέρουν πολύτιμη γνώση στους φοιτητές στα πλαίσια συναφών αντικειμένων που θεραπεύει το ΤΟΔΑ.
• Σύμπραξη με την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία για την εκπόνηση πρότυπων εκπαιδευτικών, αναπτυξιακών και κοινωνικών ποδοσφαιρικών προγραμμάτων.
• Την αιγίδα της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας σε ποικίλες διοργανώσεις του ΤΟΔΑ σε όλη την Ελλάδα καθώς και τη συμπερίληψη στελεχών της Ε.Π.Ο. σε διάφορα έργα.
• Σύμπραξη με στελέχη της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας για την εκπόνηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων, όπως Διά Βίου Μάθησης και Κατάρτισης Στελεχών της ΕΠ.Ο., των Ενώσεων-μελών της και ποδοσφαιρικών σωματείων.
• Συμμετοχή φοιτητών στις δράσεις της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας ακόμα και σε διεθνή event .
• Προσφορά συμβουλευτικών υπηρεσιών από καθηγητές και επιστημονικό προσωπικό του ΤΟΔΑ για τις ανάγκες ερευνών για το ελληνικό ποδόσφαιρο, την Αθλητική βία, τον Αθλητικό στοιχηματισμό.
2. Για την υλοποίηση οποιασδήποτε μορφής συνεργασίας εντός του ανωτέρω πλαισίου, θα υπογράφεται η σχετική ειδική σύμβαση από τα μέρη που θα προσδιορίζει και θα περιγράφει με λεπτομέρειες το κατά περίπτωση αντικείμενο συνεργασίας καθώς και τους όρους και τις συμφωνίες που αυτή θα υλοποιηθεί.
3. Τo Πανεπιστήμιο θα παράσχει σχετικά επιμόρφωση και τεχνογνωσία σε θέματα sport management, sport marketing και sport finance καθώς και συμβουλευτική και mentoring στα παραπάνω θέματα.
Είμαι πολύ Αισιόδοξος Για αυτή τη συνεργασία αν και το πανεπιστήμιο έχει αναστείλει Με απόφαση του υπουργείου τις εργασίες του λόγω της πανδημίας που έχει ενσκήψει στη χώρα μας ,εμείς εξακολουθούμε να επεξεργαζόμαστε δράςεις και θέσεις για τη βελτίωση της Διοίκησης του ελληνικού ποδοσφαίρου 

Στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 17 Ιουνίου 2020 στα γραφεία της ΠΕΠΦΑ, παρευρέθηκαν ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κος Αθανάσιος Κατσής και ο Κοσμήτορας του Τμήματος Οργάνωσης Διαχείρισης Αθλητισμού (ΤΟΔΑ) κος Παναγιώτης Αλεξόπουλος , με σκοπό την υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας των φορέων ΠΕΠΦΑ και ΤΟΔΑ.

img PEPFA
Ο Πρόεδρος της ΠΕΠΦΑ κος Δημήτρης Γρηγοριάδης αφού καλωσόρισε τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Καθηγητή κο Αθανάσιο Κατσή, τον Κοσμήτορα του Τμήματος Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού (ΤΟΔΑ) και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης ανέφερε:
"Μας περιποιεί εξαιρετική τιμή η παρουσία, στο σημερινό Δ.Σ., του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και του Κοσμήτορα του Τμήματος Οργάνωσης Διαχείρισης Αθλητισμού. Μια παρουσία που συνδέεται με ένα σπουδαίο γεγονός για την Ένωση μας! Την υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και της Πανελλήνιας Ένωσης Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής."

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος έκανε μία σύντομη παρουσίαση της ΠΕΠΦΑ και ενημέρωσε για τον προγραμματισμό των δράσεων της ΠΕΠΦΑ και για τα αιτήματα του κλάδου προς την Ελληνική Πολιτεία. Καταλήγοντας ανέφερε:
"Με την υπογραφή σήμερα του Συμφώνου Συνεργασίας αναλαμβάνουμε από κοινού πρωτοβουλίες και συνέργειες σε επίπεδο εκπαίδευσης, έρευνας και καινοτόμων προγραμμάτων με σκοπό να προάγουμε την γνώση στους τομείς της επιστήμης του αθλητισμού και της οργάνωσης και διοίκησης των θεσμών του αθλητισμού".

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κος Αθανάσιος Κατσής αφού ευχαρίστησε τον πρόεδρο της Ένωσης και τα μέλη του Δ.Σ. ανέφερε:

"Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που υπογράφουμε σήμερα αυτό το Σύμφωνο Συνεργασίας με την Π.Ε.Π.Φ.Α. Γνωρίζουμε τις δράσεις και τη δυναμική της Ένωσης σας. Σας προσκαλούμε να στηρίξετε και τις δικές μας δράσεις. Ιδιαίτερα όμως τις δράσεις που θα σχεδιάσουμε και θα υλοποιήσουμε από κοινού.Δράσεις που θα προάγουν τον κοινωνικό, σχολικό και ερασιτεχνικό αθλητισμό αλλά και τον αθλητισμό υψηλού επιπέδου. Με το ΤΟΔΑ και τον κοσμήτορα Παναγιώτη Αλεξόπουλο έχουμε εγκαινιάσει μια σειρά από συνεργασίες με φορείς που στοχεύουν ακριβώς σε αυτά που ανέφερα παραπάνω. Σας αναφέρω ενδεικτικά τη συνεργασία μας με το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας της Κύπρου για ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα στην Οργάνωση και Διοίκηση του Αθλητισμού όπου θα χρειαστούμε την στήριξη σας σε πολλά επίπεδα."
Εξαιρετική εντύπωση έκανε σε όλα τα μέλη του Δ.Σ.η γνώση που έδειξε να έχει ο Πρύτανης κος Κατσής για βασικά θέματα - προβλήματα του κλάδου μας.
"Ξέρω την προσπάθεια που κάνετε για την εισαγωγή της Φυσικής Αγωγής στην νηπιακή ηλικία. Πιστεύω ότι η προσχολική αγωγή είναι προνομιακός χώρος για τους καθηγητές Φυσικής Αγωγής και θεωρώ ότι η προσπάθεια σας θα βρει ανταπόκριση και θα δικαιωθεί."

Ο Κοσμήτορας του ΤΟΔΑ Παναγιώτης Αλεξόπουλος αφού ευχαρίστησε το Δ.Σ. της ΠΕΠΦΑ και τον Πρύτανη ανέφερε χαρακτηριστικά:

"Ξέρετε όλοι ότι προέρχομαι από τα σπλάχνα σας. Είμαι μέλος της ΠΕΠΦΑ και έχω συμβάλλει στην προώθηση αρκετών θεμάτων που άπτονται γενικότερα του κλάδου της Φυσικής Αγωγής και θα συνεχίσω με όλες τις δυνάμεις μου να προσπαθώ για την προαγωγή και ανάπτυξη της αθλητικής επιστήμης ιδιαίτερα μέσα από τον χώρο της οργάνωσης και διαχείρισης του αθλητισμού. Τα οφέλη από την υπογραφή του Συμφώνου Συνεργασίας μεταξύ ΤΟΔΑ και ΠΕΠΦΑ θα είναι αμφίπλευρα αφού θα προωθήσουμε καινοτόμες δράσεις που θα έχουν θετικό αντίκτυπο και θα απηχούν σε ένα ευρύ φάσμα της Ελληνικής Κοινωνίας. Η νέα πραγματικότητα που διαμορφώθηκε γενικά στον αθλητισμό, μετά το πρώτο πέρασμα του κορωνοιού, αφενός μας προβλημάτισε - καταφέρνοντας τελικά να ανταποκριθούμε εξαιρετικά - αφετέρου όμως μας οδήγησε να δημιουργήσουμε εργαλεία και θα πρέπει να συνεχίσουμε να το κάνουμε, για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας. Είναι η εποχή που θα πρέπει όλοι να καταλάβουμε την αξία της συνεργασίας και της συνέργειας! Αυτόν τον αξιακό κώδικα υπηρετεί και η υπογραφή σήμερα του Συμφώνου Συνεργασίας των φορέων μας".

Ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης κος Νίκος Κωστόπουλος ευχαρίστησε τον Πρύτανη κο Κατσή και εξήρε τη σπουδαία δουλειά που κάνει ο Κοσμήτορας Παναγιώτης Αλεξόπουλος στο ΤΟΔΑ.

Η Ιωάννα Μάστορα μίλησε για την αναγκαιότητα εφαρμογής Ολυμπιακών Εκπαιδευτικών και Πολιτιστικών προγραμμάτων και δράσεων.

Την ευχαρίστησή τους για την υπογραφή του Συμφώνου Συνεργασίας εξέφρασαν όλα τα παρόντα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, Μανώλης Εμμανουηλίδης, Βάσω Κοτσάλου, Ρένα Εξηνταβελώνη, Φάνης Παρασκευάς, Γεωργία Κολιοπάνου. Στο Δ. Σ. με απόφαση του Προέδρου συμμετείχαν τα 7 από τα 13 μέλη για λόγους ασφαλείας από τον κορωνοϊό.
Ακολούθησαν οι υπογραφές του Συμφώνου Συνεργασίας από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Καθηγητή κο Αθανάσιο Κατσή και τον πρόεδρο της ΠΕΠΦΑ κο Δημήτρη Γρηγοριάδη καθώς και οι αναμνηστικές φωτογραφίες.

Στην υπογραφή μνημονίου συνεργασίας προχώρησαν την Πέμπτη 14 Μαΐου ο Δήμος Σπάρτης και το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, αποσκοπώντας στην από κοινού προώθηση της εκπαιδευτικής, ερευνητικής, επιστημονικής και διοικητικής συνεργασίας των δύο φορέων.

imgSPARTI

Ο Δήμαρχος Σπάρτης κ.Πέτρος Δούκας έκανε την παρακάτω δήλωση:

"Ευχαριστούμε θερμά τις Αρχές του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, τον Πρύτανη κ. Αθανάσιο Κατσή, την Αντιπρύτανη κα. Σοφία Ζυγά και τον Κοσμήτορα της Σχολής Ανθρώπινης Κίνησης και Ποιότητας Ζωής κ. Παναγιώτη Αλεξόπουλο, για τη διάθεσή τους για στενή Συνεργασία με το Δήμο Σπάρτης και την (ύστερα από 17 Χρόνια παρουσίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στη Σπάρτη) από κοινού σύνταξη του Μνημονίου Συνεργασίας, το οποίο υπογράφουμε σήμερα! Θέλουμε το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου να νοιώσει ότι οι δημότες της Σπάρτης είναι μέρος της οικογένειας του Πανεπιστημίου. Και εμείς, ο Δήμος της Σπάρτης αντιλαμβανόμαστε ότι κάθε τι καλό για το Πανεπιστήμιο, είναι καλό και για τη Σπάρτη! Στο Δήμο Σπάρτης έχουμε ήδη σχεδιάσει ένα πολύ φιλόδοξο Πρόγραμμα Αθλητικών Αγώνων Διεθνούς Εμβέλειας (βλέπε παρακάτω), που θα καταστήσουν τη Σπάρτη Μητροπολιτικό κέντρο για πολλά αθλήματα που δεν χρειάζονται πολυδάπανες υποδομές και εγκαταστάσεις. Προσβλέπουμε λοιπόν σε πολύ στενή συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου τόσο για την υλοποίηση αυτού όσο και για την υλοποίηση των πολύ φιλόδοξων σχεδίων που έχουμε για την Πολιτιστική, Αθλητική, Αγροτική και Τουριστική Ανάπτυξη της Σπάρτης από τον Ταΰγετο μέχρι τον Πάρνωνα. Και οι δύο πλευρές θα βγούνε πολλαπλά κερδισμένες!"

Το αντικείμενο της συνεργασίας των δύο φορέων περιλαμβάνει ενδεικτικά:

α) Τη συμμετοχή, για εκπαιδευτικούς σκοπούς, φοιτητών του ΤΟΔΑ στις διαδικασίες διεξαγωγής αθλητικών και άλλων διοργανώσεων που θα αναλαμβάνει να υλοποιήσει ο Δ. Σπάρτης.
β) Σεμινάρια – διαλέξεις – ημερίδες από έμπειρα στελέχη του δήμου / Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄ Βαθμού που θα προσφέρουν πολύτιμη γνώση στους φοιτητές στα πλαίσια συναφών αντικειμένων που θεραπεύει το ΤΟΔΑ.
γ) Τη διάθεση εγκαταστάσεων του ΤΟΔΑ – σχολής για τη φιλοξενία επιστημονικών εκδηλώσεων του δήμου, όπως ημερίδες, σεμινάρια, συνέδρια που θα προάγουν την επιστήμη της Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού, κατόπιν έρευνας διαθεσιμότητας.
δ) Την αιγίδα του δήμου σε ποικίλες διοργανώσεις του ΤΟΔΑ σε όλη την Ελλάδα καθώς και την αιγίδα του ΤΟΔΑ στις αθλητικές ή και επιστημονικές διοργανώσεις - συνέδρια του δήμου.
ε) Τη σύμπραξη με στελέχη του δήμου για την εκπόνηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων, όπως Διά Βίου Μάθησης και Κατάρτισης.
στ) Την ανταλλαγή τεχνογνωσίας, τεκμηριωμένης γνώσης, θεωρητικών επεξεργασιών και ερευνητικής εμπειρίας.
ζ) Τη συμμετοχή εθελοντών προπτυχιακών / μεταπτυχιακών φοιτητών στις δράσεις του δήμου, αθλητικές διοργανώσεις, εορτασμούς, συνέδρια κ.λπ..
η) Τη δημιουργία θέσεων πρακτικής άσκησης στον Δήμο Σπάρτης, για την εκπαίδευση των φοιτητών.
θ) Την προσφορά συμβουλευτικών υπηρεσιών από καθηγητές και επιστημονικό προσωπικό του ΤΟΔΑ για τις ανάγκες έρευνας και διαχείρισης του δήμου.
ι) Τη διεξαγωγή ειδικών στοχευμένων ερευνών σχετικών με την αθλητική διοίκηση και τη σύνταξη σχετικών εκθέσεων.
ια) Την ενίσχυση της επιστημονικής συνεργασίας μέσω π.χ. της παραγωγής δημοσιεύσεων, εκπαιδευτικού υλικού, τεχνογνωσίας, δεδομένων, μελέτες περιπτώσεων (case studies) κ.ά.
ιβ) Το συντονισμό ενεργειών του Δ. Σπάρτης και του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με σκοπό την ίδρυση νέου Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού στη Σπάρτη, την ίδρυση Προπτυχιακού Τμήματος Αθλητικής Διαχείρισης, τη συνεργασία και σύμπραξη με σχολές αντίστοιχου ενδιαφέροντος του Real Madrid University και του Georgia Southwestern University και την ανάπτυξη θεμάτων ευζωίας και wellness.
ιγ) Κάθε άλλη ερευνητική ή/και ακαδημαϊκή δραστηριότητα που αποβλέπει στο κοινό όφελος και συναποφασίζεται από τα μέρη.
ιδ) Τη διάθεση των αθλητικών εγκαταστάσεων του δήμου για τις αθλητικές διοργανώσεις του τμήματος, κατόπιν προηγούμενης συνεννόησης και έρευνας διαθεσιμότητας (π.χ. διεξαγωγή ετήσιας αθλητικής διοργάνωσης all star game στο κλειστό γυμναστήριο Σπάρτης κ.ά).
ιε) Τη συνδρομή των συνεργείων του δήμου για τον ευπρεπισμό του προαυλίου του κτηρίου, όταν διοργανώνονται από κοινού με το πανεπιστήμιο εκδηλώσεις.
ιστ) Την μοριοδότηση με 10% της επαγγελματικής δραστηριότητας των υπαλλήλων του Δήμου ως απόλυτα συναφούς με το αντικείμενο των Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών του τμήματος, σύμφωνα με τον κανονισμό τους.
ιζ) Την μοριοδότηση με 10% των τριών συστατικών επιστολών που θα κατατίθενται από τους υπαλλήλους του δήμου, στα εδώ αναφερόμενα Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών του τμήματος, σύμφωνα με τον κανονισμό τους.
ιη) Την έκφραση γνώμης των έμπειρων στελεχών του δήμου στη διαμόρφωση των προγραμμάτων σπουδών (προπτυχιακών / μεταπτυχιακών) του Τμήματος Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού (ΤΟΔΑ) και ειδικότερα στα μαθήματα / ενότητες μαθημάτων που σχετίζονται με τον αθλητισμό στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
ιθ) Τη δημιουργία διαφόρων ενοτήτων (tab) στην επίσημη ιστοσελίδα των δύο μερών.
κδ) Την προώθηση των Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού στα μέσα επικοινωνίας που διαθέτει ο Δήμος Σπάρτης.
κε) Την πραγματοποίηση διαλέξεων από καθηγητές του ΤΟΔΑ στα λύκεια του δήμου
κστ) Παρακολούθηση επιλεγμένων μαθημάτων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου από μαθητές των λυκείων και γυμνασίων του δήμου.

Στην τελετή παρέστησαν:

Ο Δήμαρχος Σπάρτης κ. Πέτρος Δούκας
Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου κ. Αθανάσιος Κατσής
Η Αντιπρύτανης κα. Σοφία Ζυγά
Ο Κοσμήτωρ κ. Παναγιώτης Αλεξόπουλος
Ο Βουλευτής Λακωνίας κ. Νεοκλής Κρητικός
Ο εκπρόσωπος του Σεβασμιώτατου Μητροοπολίτη Μονεμβασίας & Σπάρτης Πανοσ. Αρχ. Ραφαήλ Τσάλτας
Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Σπύρος Μοιράγιας
Οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Μ.Βακαλόπουλος, Γ. Δεδεδήμου, Γ. Ζαχαράκη, Αθ. Καρλαύτης και Χρ. Κανακάκος
Η Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού κ. Ελένη Δαράκη
Ο Επικεφαλής της Ελάσσονος Αντιπολίτευσης κ. Βαγγέλης Βαλιώτης

 

         

         

  

 modip new6

 

 

 

 DIAGONISMOI2    
 banner diavgeia   εντυπα     επιτροπή
baner 2  

 

 

WorldData UOP 

 logo eunice

EUNICE - ΠΑΠΕΛ

  SiG logo 2    

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για να προσφέρει καλύτερη εμπειρία πλοήγησης. Συνεχίζοντας την πλοήγηση στον ιστοχώρο, συμφωνείτε με τη χρήση cookies
Διαβάστε την πολιτική ιδιωτικότητας για περισσότερες λεπτομέρειες