Αποτίμηση για την πραγματοποίηση της Ημερίδας:
«Δυναμικές μορφές εκπαίδευσης πέρα από την Τυπική Εκπαίδευση στην Κορινθία. Απόπειρα αλληλογνωριμίας, ανατροφοδότησης, ενίσχυσης και δικτύωσης»
Κόρινθος, 12-9-2018
Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία και με 140 συμμετέχοντες η Ημερίδα με θέμα: «Δυναμικές μορφές εκπαίδευσης πέρα από την Τυπική Εκπαίδευση στην Κορινθία. Απόπειρα αλληλογνωριμίας, ανατροφοδότησης, ενίσχυσης και δικτύωσης», η οποία πραγματοποιήθηκε στις 8 Σεπτεμβρίου 2018, στο Αμφιθέατρο του Τμήματος Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Κόρινθο.
Την Ημερίδα διοργάνωσε η Μονάδα Μεθοδολογίας Πολιτικών και Πρακτικών Επιμόρφωσης και το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών: «Εκπαιδευτική Πολιτική. Σχεδιασμός, Οργάνωση και Διοίκηση» του Τμήματος Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου σε συνεργασία με τον Σύλλογο «Οι Φίλοι των Κοινωνικών Φροντιστηρίων του Δήμου Κορινθίων» και το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Άσσου Λεχαίου Κορινθίας.
Χαρακτηριστικά της Ημερίδας ήταν η πολυσχιδής συζήτηση, η μεγάλη γκάμα φορέων από τους οποίους προέρχονταν οι ομιλητές και οι συμμετέχοντες (πανεπιστημιακοί, εκπαιδευτές, εκπαιδευτικοί, κοινωνικοί λειτουργοί, στελέχη των Δήμων, στελέχη της Περιφέρειας). Έτσι, ακούστηκαν πολύ διαφορετικές φωνές (επιστημονικές, τοπικές, εθελοντικές, τυπικές, κατάρτισης, επιμόρφωσης, ανάπτυξης, πολιτισμού, δικτύωσης, προοπτικής κ.ά.). Στο πλαίσιο αυτό δόθηκε το στίγμα της Διά Βίου Εκπαίδευσης στη χώρα μας σήμερα, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, οι δυνατότητες που έχει, οι εναλλακτικές που υπάρχουν, η σχέση της με τις διεθνείς εξελίξεις, οι δυνατότητες υπέρβασης που υπάρχουν με πρωτοβουλίες κυρίως από τα κάτω (bottom up). Ακόμα, συζητήθηκε εκτεταμένα η μεγαλύτερη σύνδεση του Προπτυχιακού και των Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών του Τμήματος Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής καθώς και ευρύτερα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με την Κορινθία. Τέλος, προτάθηκαν άμεσες πρωτοβουλίες από τους διοργανωτές της Ημερίδας για την ένταξη της Κορίνθου στις Πόλεις που μαθαίνουν (Learning cities) της UNESCO στο πλαίσιο της ολιστικής λογικής της Διά Βίου Μάθησης.
Η ημερίδα βιντεοσκοπήθηκε. Υπάρχει η δυνατότητα να δείτε το σχετικό video, με όλες τις συνεδρίες της Ημερίδας στο σύνδεσμο που ακολουθεί.
Γιώργος Μπαγάκης, Συντονιστής της Ημερίδας