ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ  ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

                 ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ

                 ΤΜΗΜΑ ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

 

Βασιλέως Κωνσταντίνου 21 & Τερζάκη

211 00   ΝΑΥΠΛΙΟ

Τηλ.:27520 96127, 129

fax: 27520 96128

Ιστοσελίδα: http://ts.uop.gr/

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.  

             Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝΣΠΟΥΔΩΝ (ΠΜΣΔΡΑ.ΤΕ.Π.Τ.Ε.)

«Δραματική Τέχνη και Παραστατικές Τέχνες στην Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση

MA in Drama  and Performing Arts in Education and Lifelong Learning »

Δελτίο τύπου

«Το μυστικό της Σοκολάτας»  

Διαδραστικό Θεατροπαιδαγωγικό Εργαστήρι για Παιδιά Δημοτικού

ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ  2015

 ΑΙΘΟΥΣΑ ΛΗΔΑΣ ΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ, ΝΑΥΠΛΙΟ, ΩΡΑ: 18:30 

Την Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015, ώρα 18:30 το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου σε συνεργασία με το Δήμο Ναυπλιέων, θα πραγματοποιήσει διαδραστικό θεατροπαιδαγωγικό εργαστήρι με θέμα την Σοκολάτα, «Το Μυστικό της Σοκολάτας», για παιδιά δημοτικού στην αίθουσα Λήδας Τασοπούλου της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Η θεατροπαιδαγωγική δράση, εκτός των άλλων, καλλιεργεί τις κοινωνικοσυναισθηματικές δεξιότητες των παιδιών και ταυτόχρονα τους δίνει χαρά. Στο διαδραστικό εργαστήρι που έχουμε σχεδιάσει, αξιοποιώντας όλα τα μέσα που προσφέρονται από τη Δραματική Τέχνη και τις Παραστατικές Τέχνες καθώς και τον μοναδικής εκπαιδευτικής αξίας βιωματικό τρόπο προσέγγισης, τα παιδιά θα δημιουργήσουν ένα δικό τους «ενδιάμεσο» χώρο εμπειρίας, όπου θα προκύψει το δικό τους κακαόδεντρο. Με τη φαντασία τους και τους καρπούς του κακαόδεντρου τα παιδιά θα δημιουργήσουν σοκολατένιες ευχές με συστατικά το ενδιαφέρον, την κατανόηση, τη συνεργασία και εν τέλει την ανάπτυξη της  ενσυναίσθησης. Ειδικότερα, οι  συμμετέχοντες θα παίξουν με τα εργαλεία της δραματικής τέχνης όπως, ασκήσεις επικοινωνίας, εμπιστοσύνης, ρυθμού, παιχνίδια ρόλων κ.ά. θα ζωγραφίσουν και θα εκφραστούν δημιουργικά ανακαλύπτοντας όλα τα μυστικά της σοκολάτας.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση.

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή με γραπτό μήνυμα (όνομα, ηλικία) στα τηλέφωνα: 6972597161 & 6984298008.

Με εκτίμηση

Οι Μεταπτυχιακές Φοιτήτριες- Εμψυχώτριες:

Πόπη Θραψανιώτη (Ζωγράφος-Εκπαιδευτικός) τηλ.6972597161, email: kalliarte@yahoo.com

Κατερίνα Χάσκα (Θεατρολόγος-Ηθοποιός) τηλ. 6984298008, email: xaska.kat@gmail.com

Η Κοσμήτορας της Σχολής Καλών Τεχνών

&

 Πρόεδρος του Τμήματος  Θεατρικών Σπουδών

του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Καθηγήτρια Άλκηστις Κοντογιάννη