ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ  ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

                 ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ

                 ΤΜΗΜΑ ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

 

Βασιλέως Κωνσταντίνου 21 & Τερζάκη

211 00   ΝΑΥΠΛΙΟ

Τηλ.:27520 96127, 129

fax: 27520 96128

Ιστοσελίδα: http://ts.uop.gr/

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.  

             Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝΣΠΟΥΔΩΝ (ΠΜΣΔΡΑ.ΤΕ.Π.Τ.Ε.)

«Δραματική Τέχνη και Παραστατικές Τέχνες στην Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση

MA in Drama  and Performing Arts in Education and Lifelong Learning »

 

Δελτίο τύπου

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΜΑΥΡΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

  5 – 12 ετών

«Παιχνίδι στο Σκοτάδι»

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015, 6:00 – 8:00 μ.μ.

 ΠΥΛΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΝΑΥΠΛΙΟ 

 

Την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015 το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου θα πραγματοποιήσει θεατρικό εργαστήρι για παιδιά 5 – 12 ετών στην Πύλη Πολιτισμού Ναυπλίου.

Το θεατροπαιδαγωγικό εργαστήρι του Mαύρου Θεάτρου για παιδιά θα περιλαμβάνει εργαλεία της δραματικής τέχνης όπως, ασκήσεις επικοινωνίας, εμπιστοσύνης, ρυθμού, παιχνίδια ρόλων κ.ά. αναφορά στο μαύρο θέατρο και τις τεχνικές του, αφήγηση – δραματοποίηση του παραμυθιού του Μάνου Κοντολέοντα «Ο χιονάνθρωπος που δεν ήθελε να λιώσει», κατασκευές, ζωγραφική, μουσική, χορό.

Το εργαστήρι είναι βιωματικό και μέσω των παραπάνω προσέγγισης τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να εκφραστούν δημιουργικά,  κατασκευάζοντας επιπλέον αντικείμενα και να παίξουν με αυτά σε ειδικό φωτισμό (black light).

Για την καλύτερη εφαρμογή της τεχνικής του θεάτρου στο σκοτάδι, παρακαλούνται τα παιδιά που θα συμμετάσχουν να φορούν μαύρα ή σκουρόχρωμα ρούχα, εάν υπάρχουν.

 

Την ομάδα θα εμψυχώσουν οι μεταπτυχιακές φοιτήτριες Πόπη Θραψανιώτη και Ευαγγελία Νάκου.

 

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή με γραπτό μήνυμα (όνομα, ηλικία) στα τηλέφωνα:6972597161 και 6937684081. 

 

   

Η Κοσμήτορας της Σχολής Καλών Τεχνών

&

Πρόεδρος του Τμήματος  Θεατρικών Σπουδών

του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Καθηγήτρια Άλκηστις Κοντογιάννη