ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΕΡΕΥΝΑ

ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
                                                                       

iperion header

Δελτίο Τύπου

 Η ομάδα Υπερίων (HyperionDroneTeam) αποτελεί μια ομάδα φοιτητών του Τμήματος με στόχο την πρακτική εξοικείωση των φοιτητών σε Συστήματα μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών, αναπτύσσοντας τα δικά της droneκυριολεκτικά από το μηδέν. Η ομάδα Υπερίων σε λίγο συμπληρώνει τον πρώτο χρόνο λειτουργίας της και τους τελευταίους 7 μήνες ανέπτυξε το πρώτο της drone, το μοντέλο “AURORA”, με το οποίο και συμμετείχε στο διεθνή διαγωνισμό IMAV2023 (InternationalMicroAirVehicles), ο οποίος διεξήχθη στο Άαχεν της Γερμανίας από τις 11 έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2023. Ο διαγωνισμός IMAV2023 αφορούσε ένα σενάριο έρευνας και διάσωσης ομάδας ορειβατών, σύμφωνα με το οποίο, οι διαγωνιζόμενοι κλήθηκαν μέσω των droneτους να εντοπίσουν τους ορειβάτες, να χαρτογραφήσουν την περιοχή στην οποία βρίσκονται, και να καθοδηγήσουν ένα διασωστικό όχημα στην τοποθεσία τους, καλύπτοντας τη μεγαλύτερη δυνατή απόσταση στο συντομότερο χρόνο.

Στον διαγωνισμό συμμετείχαν τα μέλη της Ομάδας: Χαράλαμπος – Διονύσιος Τριλίβας (Designer– TeamLeader), Κωνσταντίνος Μαυριάς (Designer), Νικόλαος Παπαδόπουλος (Designer), Ιωάννης Χρήστου (Designer), Γεώργιος Τσέλλος (Software- Electronics), Γεώργιος Λαμπρόπουλος (Software- Electronics), Δημήτριος Αυγολούπης (Software- Electronics).

Η ομάδα του Υπερίωνα στο Άαχεν με το drone AURORA

 Η ομάδα του Υπερίωνα στο Άαχεν με το drone AURORA

 

 Είναι η πρώτη αποστολή φοιτητικής ομάδας του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου σε διαγωνισμό στο εξωτερικό. Η ομάδα του Υπερίωνα είχε την ευκαιρία να έρθει σε επαφή και να ανταλλάξει εμπειρίες με άλλες ομάδες που συμμετείχαν στο διαγωνισμό, να παρακολουθήσει σεμινάρια και να μιλήσει με droneexperts. Το droneAuroraτης ομάδας του Υπερίων έκλεψε τις εντυπώσεις με την εμφάνισή του και ξεχώρισε μεταξύ των διαγωνιζομένων.

Το drone AURORA της ομάδας του Υπερίωνα

 

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους χορηγούς μας για την προσφορά εξοπλισμού απαραίτητου για την ανάπτυξη του droneAurora:

  • Την εταιρεία κλιματισμού και συστημάτων εξοικονόμησης ενέργειας, BailosClimatenergy.
  • Τον εκδοτικό οίκο POWERHEATCOOL.
  • Την εταιρεία ανάπτυξης προηγμένων υλικών και κατασκευών, ADAMANTCOMPOSITESLtd.
  • Την RedBullGreece.
  • Την εταιρεία επισκευών droneXlab.
  • Την εταιρεία επισκευών κινητών τηλεφώνων, tabletκαι υπολογιστών, iPhoneFIX.
  • Το Ελληνικό παράρτημα της εταιρείας λογισμικών μηχανολογικού σχεδιασμού AltairEngineeringInc., AltairHellenic.

Η ομάδα του Υπερίωνα θα ήθελε να ευχαριστήσει ιδιαιτέρως τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ. Κατσή, καθώς και τον Κόμβο Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, ο οποίος θέτοντας ως έναν από τους κύριους στόχους του τη καλλιέργεια κουλτούρας επιχειρηματικότητας και καινοτομίας, αλλά και την υποστήριξη των πιο ώριμων επιχειρηματικών ομάδων που δραστηριοποιούνται εντός του Πανεπιστημίου, διοργάνωσε την Επιχειρηματική Αποστολή της Ομάδας.

Η υλοποίηση τέτοιων πρωτοβουλιών εντάσσεται στο έργο με τίτλο: «Υποστήριξη Δράσεων Στήριξης της Επιχειρηματικότητας, Καινοτομίας και Ωρίμανσης για την Αξιοποίηση της Ερευνητικής Δραστηριότητας και των Νέων Προϊόντων και Υπηρεσιών που αναπτύσσονται στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου», που συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΚΤ) μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση.

Περισσότερες πληροφορίες για την ομάδα και τους χορηγούς της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

instagram40 @hyperion_uop, tiktok40@hyperion_uop και facebook40HyperionDroneTeam.

 

 

 

         

         

  

 modip new6

 

 

 

 DIAGONISMOI2    
 banner diavgeia   εντυπα     επιτροπή
baner 2  

 

 

WorldData UOP 

 logo eunice

EUNICE - ΠΑΠΕΛ

  SiG logo 2    

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για να προσφέρει καλύτερη εμπειρία πλοήγησης. Συνεχίζοντας την πλοήγηση στον ιστοχώρο, συμφωνείτε με τη χρήση cookies
Διαβάστε την πολιτική ιδιωτικότητας για περισσότερες λεπτομέρειες